Pellets kopen

Pelletkachel tips

Een pelletkachel heeft natuurlijk niet het eeuwige leven. Maar door deze goed te onderhouden, kunt u er zo lang mogelijk van genieten.

Maak het reservoir, de aslade (indien aanwezig) en de vuurkorf wekelijks schoon en de ruiten af en toe met wat keukenpapier, een en ander natuurlijk afhankelijk van hoe intensief u de kachel gebruikt. Stofzuig het reservoir maandelijks. Laat de kachel minstens een keer per jaar nakijken door een professional voor een grote schoonmaakbeurt van de kachel en de rookgasafvoer. Geadviseerd wordt de kachel na het stookseizoen een grote schoonmaakbeurt te geven. Kijk ook alle afdichtingen even na. Zo behoudt u een optimaal rendement en lange levensduur.

De invloed van pellets

Kies uiteraard ook voor kwalitatieve pellets die weinig stof en as achterlaten. Pellets van hoge kwaliteit verkorten de levensduur van uw kachel niet omdat de pellets enkel uit schoon hout bestaan, zonder plastic deeltjes, lijmresten of boomschors, waardoor minder slak wordt aangemaakt. Hierdoor bent u er ook zeker van dat de garantie op uw kachel niet komt te vervallen.

Toch kan het voorkomen dat een pelletkachel verstopt raakt of kapot gaat. Kijk eens op onze pagina ‘Brandt de pellet niet?’ voor veel voorkomende problemen.