Pellets kopen

Pelletkachels

Pellets zijn geschikt voor speciale op pellets gestookte kachels, een volautomatisch verbrandingssysteem. U geniet van dezelfde aangename vlammensfeer als een houtkachel maar bent goedkoper uit. Om heel het huis te verwarmen heeft u meerdere units nodig. Maar een geschakelde CV-pelletkachel kan zelfs bestaande radiatoren, vloerverwarming en sanitair water verwarmen. Hetzelfde comfort als een gewone CV-ketel, maar dan voor minder geld!

Pelletkachels werken op elektriciteit. Een pelletkachel stoken en pellets kopen is nog steeds goedkoper dan op gas verwarmen! Een schoorsteen is niet nodig, alleen een evacuatiekanaal voor de rook.

Er wordt verschil gemaakt tussen:

  • Pelletkachels: als aanvulling op uw bestaande verwarmingssysteem
  • Pellet thermokachels / CV-kachels: verwarmen een volledige woning via bestaande leidingen en radiatoren, evenals sanitair water
  • Pellet inbouwhaarden: passen in een open haard
  • Pelletketels: vervangen uw verwarmingssysteem, verwarmen een volledige woning via bestaande radiatoren of moderne vloerverwarming. Verwarmen sanitair water indien ze aangesloten zijn op een boiler. Vooral geschikt voor grote, vrijstaande woningen, boerderijen, hotels en bedrijven met een gasverbruik van meer dan 5.000m3.
  • Industriële CV-ketels: maken het mogelijk als bedrijf autonoom te worden zodat u voor uw verwarming niet van fossiele brandstoffen afhankelijk bent.

Wij van Top Pellets Europe B.V. zijn van mening dat vooral het aantal kW belangrijk is; hoe groter, hoe meer capaciteit. Dit moet afgestemd zijn op de grootte van uw huis en de mate van isolatie. Kijk niet alleen naar de prijs maar ga voor kwaliteit. Want de kwaliteit van uw pelletkachel bepaalt ook de kwaliteit van het branden van de houtpellets.