Pellets kopen

CO2-emissie reductie

Pellets zijn beter voor het milieu dan fossiele brandstoffen als gas en olie. Ze worden gezien als één van de meest pure, duurzame en milieuvriendelijke brandstoffen. Het is een duurzame bron die niet snel opraakt, als we pellets blijven produceren van dode bomen of afvalhout dat anders wordt weggegooid en wegrot. Dit in tegenstelling tot olie die langzaam opraakt. Pellets zijn ook milieuvriendelijker omdat ze minder CO2 uitstoten, het gas dat wereldwijd debet is aan de verandering van het klimaat.

CO2-uitstoot tijdens het branden van pellets

Het branden van pellets wordt gezien als een CO2-neutraal proces. De CO2 die uitgestoten wordt, is dezelfde hoeveelheid als die opgenomen werd door de boom waar de pellets van gemaakt zijn. De CO2 kan nu bovendien weer opgenomen worden door een andere boom, en zo wordt de cirkel van recyclen in stand gehouden. Dat betekent dat de totale CO2-uitstoot als nul gezien kan worden, er komt geen extra CO2 in de atmosfeer.

Het maken van pellets kost daarnaast nauwelijks energie en zorgt voor weinig CO2-uitstoot. Het is een relatief rechttoe rechtaan proces vergeleken met bijvoorbeeld olie raffineren.

Als we de CO2-uitstoot van het maken van pellets meenemen, produceert het branden van pellets ongeveer 68g CO2 per kWh geproduceerde warmte. Bij aardgas is dat 228g/kWh en bij stookolie 342g/kWh. Een opmerkelijke vermindering dus!