Pellets kopen

Belastingvoordeel

Ook de Belastingdienst is het ermee eens dat wanneer u duurzaam stookt daar best iets tegenover mag staan. Voor zowel zakelijk als particulier zijn er subsidiemogelijkheden, meer informatie kunt u vinden op de website van RVO. De minimale subsidie is op dit moment € 500,00 per pelletkachel, op de website is een lijst te vinden met de pelletkachels die in aanmerking komen.

Wanneer u een bedrijf heeft, kunt u van belastingvoordeel of subsidie profiteren als het gaat om de investeringskosten van energiezuinige technieken. Als bedrijf kunt u via de Energie Investeringsaftrek (EIA) 41,5% van de aanschafkosten van een pelletkachel aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. U betaalt dan minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een pelletkachel aanschaffen is daarom ook fiscaal voordelig. Het levert u gemiddeld 10% belastingvoordeel op!

Een rekenvoorbeeld:
U koopt een pelletkachel van € 2.400 (excl. BTW). U heeft dan een extra fiscale aftrekpost van € 996. Bij 42% inkomstenbelasting levert dat u netto € 418 op.